Anseltaler

Peter Graus

Algemene informatie

Naam: Peter Graus
Woonplaats: Landgraaf
Functie binnen Anseltaler: Leadzang
Relatie met Anseltaler: heeft al eerder 15 jaar bij de Anseltaler als Leadzanger gefungeerd

Biografie

Dat Peter Graus ambities in de muziekwereld lagen werd al duidelijk in het tijdperk toen de soundmix show geheel Nederland in het weekend aan de buis kluisterde. Nadat Peter niet geheel onverdienstelijk aan een aantal regionale en Nationale talentenjachten had deelgenomen werd hij opgemerkt door twee gerenommeerde muzikanten en het trio Joy was geboren.

Peter ontplooide zich in deze periode als veelzijdig meertalige zanger en ontdekte in deze periode zijn liefde voor het componeren en schrijven van muziek. Zijn werken worden tot heden nog door diverse bands vertolkt en daar is Peter natuurlijk nog altijd erg trots op. Na de trio Joy periode kwam Peter in contact met de Duitstalige band Anseltaler en na een korte auditie werd Peter gekozen als nieuwe frontman van deze formatie.

Peter heeft een grote bijdrage geleverd aan het hedendaagse succes van deze band en heeft zijn taak ruim 15 jaar voller passie en overgave uitgevoerd. Recent koos hij begin 2016 toch voor een solocarrière, nu echter versterkt Peter opnieuw de Anseltaler als leadzanger waardoor hij op podia in binnen en buitenland de Tiroler muziek met hart en ziel blijft promoten, dit, in diverse talen waaronder Nederlands, Oostenrijks, Duits en Engels zolang er maar een Tiroler tint mee gepaard gaat.

Peter Graus is door zijn veelzijdigheid dan ook een waardevolle toevoeging voor onze band.

Facebook1k
Facebook
YouTube12
Instagram32